Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Opende

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Opende vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site bekijkt u belangrijke details betreffende trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, de werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2050 en €8100, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWesterkwartier | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9865
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Opende april 2023

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.150 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Opende. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.550 – €2.150halve dag
1 bocht€4.750 – €8.500€3.150 – €5.700Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.700€4.300 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€8.000 – €14.400€4.700 – €9.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Opende.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Opende is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-opende-9865

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Opende voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier door de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerkwartier. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem uitkiezen die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Opende vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte systemen laten zien en informeert u over welk model aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Opende.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Opende.

Populaire merken
In ons land zijn diverse erkende traplift bouwers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan voor een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf professionele ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum. Populaire montagepartners van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Opende al binnen 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator of TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Opende is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Opende verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie