Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Munnekezijl

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Munnekezijl maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bekijkt u praktische specificaties betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2250 oplopend tot 9400, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9853
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Munnekezijl april 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het installeren van een traplift in Munnekezijl. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.550 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.150 – €9.400€3.500 – €5.300halve dag
2 bochten€6.250 – €10.100€3.550 – €7.0006 uur
Wenteltrap€7.550 – €14.300€5.350 – €9.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Munnekezijl.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Munnekezijl is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-munnekezijl-9853

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Munnekezijl voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Munnekezijl bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere modellen laten zien en adviseert welk type lift past rijmt met uw situatie. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel staan aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Munnekezijl.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Munnekezijl.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 professionele fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten waarborgen een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden vijf grote merken Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Munnekezijl binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Triwa & RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Munnekezijl is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Munnekezijl hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel fluctueert dat tussen de 125 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie