Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Warfstermolen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Warfstermolen maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl vindt u handige specificaties ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2050 tot wel €9000, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9852
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Warfstermolen april 2023

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Warfstermolen. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.600 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.500 – €9.500€3.200 – €5.100halve dag
Twee bochten€5.800 – €11.100€4.150 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.300 – €14.000€4.950 – €9.800Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Warfstermolen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Warfstermolen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel verkooppunten bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-warfstermolen-9852

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Warfstermolen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type kopen die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Warfstermolen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u passende systemen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij merken en winkels die ook liften installeren in Warfstermolen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Warfstermolen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Heymer, Extrema, Minivator. Betrouwbare adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Warfstermolen al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Otolift & Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Warfstermolen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Warfstermolen hanteert een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 100 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie