Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grijpskerk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Grijpskerk kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl leest u nuttige adviezen inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, technische details, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Ook kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €1700 oplopend tot 9500, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9843
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Grijpskerk april 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Grijpskerk. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.700 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.550 – €8.400€2.500 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €11.900€3.800 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€8.150 – €14.100€4.600 – €9.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Grijpskerk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Grijpskerk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-grijpskerk-9843

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Grijpskerk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 inclusief installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een model laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk aan de slag met een aanvraag? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Grijpskerk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende systemen demonstreren en adviseert welke uitvoering aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Grijpskerk.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Grijpskerk.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele goede producenten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Gerenommeerde installateurs van deze modellen zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Grijpskerk al binnen 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Acorn + Extrema hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Grijpskerk is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Grijpskerk hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie