Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Niezijl

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Niezijl maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel naar boven en naar beneden. Op deze website treft u waardevolle beschrijvingen over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De kosten liggen tussen de €2250 & €10100, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Westerkwartier | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9842
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Niezijl april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens zijn er extra kosten voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.250 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Niezijl. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.800 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.150 – €9.000€3.050 – €5.000Dagdeel
2 bochten€5.850 – €10.500€3.750 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.050 – €12.700€5.500 – €10.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Niezijl.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Niezijl is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-niezijl-9842

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Niezijl voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Inwoners met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift aanschaffen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct hulp aanvragen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Niezijl subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u geschikte mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Niezijl.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Niezijl.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers verzekeren een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren 5 bekende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe, Heymer. Grote (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Niezijl binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Platinum & Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Niezijl is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Niezijl werkt met een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie