Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Niekerk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Niekerk vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze pagina vindt u praktische details omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1700 en €9900, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Westerkwartier | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9822
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Niekerk februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Niekerk. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.700 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.200 – €9.100€3.000 – €6.600halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.100€4.200 – €7.9006 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.800€5.250 – €10.600Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Niekerk.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Niekerk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Veel verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-niekerk-9822

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Niekerk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een klaprail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westerkwartier. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift laten plaatsen die matcht met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel een aanvraag indienen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Niekerk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere opties demonstreren en adviseert u over welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Niekerk.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Niekerk.

Goede merken
In uw omgeving zijn diverse goede traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een korte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn vijf geschikte producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator, Extrema. Erkende adviseurs van deze modellen zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Niekerk binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Minivator of TipTop verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Niekerk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Niekerk verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 130 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie