Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Briltil

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Briltil kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bekijkt u nuttige beschrijvingen over trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2000 oplopend tot 8200, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Westerkwartier | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9805
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Briltil april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.600 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de richtprijs van het monteren van een traplift in Briltil. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.700 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.800 – €9.800€2.900 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€5.950 – €11.700€4.100 – €7.900Hele dag
Wenteltrap€8.550 – €14.400€5.150 – €10.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Briltil.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Briltil is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer leveranciers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-briltil-9805

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Briltil voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 inclusief montage. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten installeren die rijmt met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Briltil vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire systemen laten zien en vertelt welk merk/model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Briltil.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Briltil.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere professionele leveranciers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan voor een snelle levering en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf grote leveranciers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Betrouwbare installateurs van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Briltil in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Stannah en TipTop hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Briltil is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Briltil verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie