Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Annen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Sint Annen verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u weer zelf en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site bieden wij praktische informatie m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de tarieven, de WMO regelingen en onderhoud. Uiteraard kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Groningen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1500 tot maar liefst €9300, inclusief montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift februari 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Groningen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9796
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Sint Annen februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard geldt er een meerprijs voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Sint Annen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.550 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.550 – €9.700€3.350 – €5.2001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €11.700€4.450 – €7.1001 dag
Spiltrap€8.050 – €12.700€4.850 – €9.100Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Annen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Sint Annen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-sint-annen-9796

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Sint Annen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Groningen. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-melding doen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Sint Annen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en adviseert welk soort lift past bij uw budget en situatie. Veel winkels hebben een divers aanbod. In de volgende tabel bieden wij leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Sint Annen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Sint Annen.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende geschikte traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan in voor een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf goede merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Sint Annen binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als ThyssenKrupp en PractiComfort bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sint Annen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sint Annen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel fluctueert dat tussen de 105 KG en 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie