Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winneweer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Winneweer vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze site treft u praktische informatie m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, de werking, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2000 tot wel €10200, incl. installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Groningen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9793
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Winneweer maart 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.250.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Winneweer. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.700 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.000 – €8.100€3.150 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.600€4.350 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.800€5.350 – €9.000Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Winneweer.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Winneweer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-winneweer-9793

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Winneweer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 incl. montage.De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Groningen. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan opstapjes of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een type uitkiezen die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Winneweer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en informeert welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Winneweer.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Winneweer.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele erkende ontwikkelaars operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit diverse betrouwbare merken De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer. Betrouwbare montagepartners van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Winneweer binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Triwa en PractiComfort hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Winneweer is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Winneweer hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis valt dit binnen een marge van 130 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie