Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ten Boer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Ten Boer kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site bekijkt u waardevolle informatie betreffende trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de tarieven, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1750 oplopend tot 10000, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Groningen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9791
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Ten Boer maart 2023

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Ten Boer. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.650 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.250 – €8.500€2.800 – €6.700Dagdeel
2 bochten€6.100 – €10.200€4.150 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.750 – €13.600€5.050 – €9.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ten Boer.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ten Boer kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ten-boer-9791

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ten Boer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Groningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een type laten plaatsen die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Ten Boer vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende liften demonstreren en geeft aan welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Ten Boer.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Ten Boer.

Geschikte merken
In ons land zijn meerdere professionele producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere grote fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde aanbieders van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Ten Boer binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah + Strobbe bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ten Boer is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ten Boer communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 135 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie