Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sauwerd

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Sauwerd kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zonder risico en op een prettige manier de trap op en af. Op deze site kunt u aan de slag met belangrijke informatie over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2500 tot maar liefst €8800, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHet Hogeland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9771
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Sauwerd april 2023

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.300 of meer.
 • Extra opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bieden wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Sauwerd. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.550 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.050 – €9.500€3.450 – €5.200halve dag
2 bochten€6.400 – €11.200€4.200 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€8.300 – €12.100€5.550 – €9.1005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Sauwerd.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Sauwerd is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sauwerd-9771

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Sauwerd voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 incl. installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een lift aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Sauwerd bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder treft u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Sauwerd.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Sauwerd.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 geschikte fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten bieden een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele goede merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Triwa. Erkende wederverkopers van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur helpt u graag bij het vinden van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de montage van een traplift in Sauwerd binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Platinum + Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sauwerd is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sauwerd werkt met een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 130 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie