Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eelderwolde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Eelderwolde kan u daarbij helpen! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Via onze vergelijker vindt u handige adviezen met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1500 tot wel €8800, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tynaarlo | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9766
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Eelderwolde februari 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 of nog duurder.
 • Opties zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Eelderwolde. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.750 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.350 – €9.400€3.200 – €5.000Dagdeel
2 bochten€6.450 – €11.400€3.950 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€7.600 – €12.100€5.400 – €10.100Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Eelderwolde.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eelderwolde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-eelderwolde-9766

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Eelderwolde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een stoellift laten installeren die in lijn is met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Eelderwolde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende systemen laten zien en informeert welk merk/model rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Eelderwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Eelderwolde.

Bekende merken
In ons land zijn verschillende geschikte leveranciers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse erkende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Triwa. Populaire aanbieders van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Eelderwolde binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Platinum of TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Eelderwolde is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Eelderwolde hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie