Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Haren maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker vindt u uitgebreide specificaties aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Bovendien kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schommelen tussen €2450 & €9000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteGroningen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9752
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Haren april 2023

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel vindt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Haren. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.850 – €2.3503,5 uur
1 bocht€4.800 – €9.700€3.250 – €5.6005 uur
2 bochten€5.600 – €11.900€4.200 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €12.200€5.500 – €9.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Haren.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Haren kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-haren-9752

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Haren voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Groningen. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift uitkiezen die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Haren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. De meeste aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in Haren.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Haren.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren 5 goede traplift bouwers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe, Triwa. Erkende aanbieders van merken als deze zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Haren binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Platinum of Heymer verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Haren is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Haren communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard schommelt dat tussen de 130 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie