Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blijham

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Blijham biedt uitkomst! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina bekijkt u waardevolle gegevens aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €1950 tot wel €9500, incl. montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWesterwolde | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9697
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Blijham februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €6.900 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Blijham. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.850 – €2.1004 uur
1 bocht€5.300 – €8.500€2.550 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.000€4.050 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €13.900€4.900 – €10.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Blijham.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Blijham is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers bieden een assortiment met 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-blijham-9697

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Blijham voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerwolde. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem laten plaatsen die in lijn is met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mailadres: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Blijham onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Blijham.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Blijham.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte producenten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers beloven een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal bekende ontwikkelaars We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Erkende specialisten van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Blijham binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa en Extrema hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Blijham is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Blijham hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 120 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie