Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bellingwolde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Bellingwolde verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Via de TrapliftExpert leest u nuttige specificaties aangaande trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Daarbovenop kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een veilige en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1700 tot zo’n €9300, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2023 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterwolde | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9695
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Bellingwolde april 2023

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.500 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Bellingwolde. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.750 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.500€2.600 – €6.7005 uur
2 bochten€5.950 – €11.200€4.400 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.400€5.050 – €10.000Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bellingwolde.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Bellingwolde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bellingwolde-9695

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Bellingwolde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerwolde. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een stoellift laten plaatsen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mail: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Bellingwolde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften tonen en adviseert u over welk systeem matcht met uw wensen en budget. Een groot deel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Bellingwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Bellingwolde.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere bekende producenten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan in voor een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende betrouwbare producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe. Bekende aanbieders van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Bellingwolde binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Acorn of Strobbe verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bellingwolde is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Bellingwolde communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 125 KG en 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie