Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw Beerta

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Nieuw Beerta biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website leest u uitgebreide specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u zonder kosten een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder risico en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven schommelen tussen €1600 tot zo’n €8200, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOldambt | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9687
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Nieuw Beerta april 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.200 of meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Nieuw Beerta. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.550 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.000 – €9.200€3.200 – €6.4004,5 uur
2 bochten€6.000 – €10.100€3.650 – €7.8006 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.100€5.000 – €9.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw Beerta.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw Beerta is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers bieden een assortiment met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuw-beerta-9687

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Nieuw Beerta voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oldambt. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type aanschaffen dat past bij uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Nieuw Beerta onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal liften demonstreren en vertelt welk model voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Nieuw Beerta.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Nieuw Beerta.

Erkende merken
In ons land zijn enkele goede merken actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers hanteren een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal bekende fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van een fijne huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Nieuw Beerta al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Handicare of Smienk verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nieuw Beerta is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuw Beerta verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans ligt dat tussen de 110 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie