Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Finsterwolde

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Finsterwolde maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zonder risico en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Via deze website kunt u aan de slag met belangrijke specificaties aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €1750 tot maar liefst €9400, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Oldambt | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9684
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Finsterwolde december 2023

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van twee zaken: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bekijkt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Finsterwolde. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.700 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.500€3.350 – €5.400halve dag
2 bochten€6.500 – €11.500€4.150 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.550 – €13.600€5.100 – €10.9005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Finsterwolde.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Finsterwolde is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u tot wel 40% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-finsterwolde-9684

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Finsterwolde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. montage.Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oldambt. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitkiezen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Finsterwolde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw situatie. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Finsterwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Finsterwolde.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers werken met een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal populaire merken We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Bekende adviseurs van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Finsterwolde binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Platinum of Smienk verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Finsterwolde is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Finsterwolde communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 115 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie