Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oostwold

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Oostwold maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Via deze pagina treft u praktische specificaties m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2100 tot zo’n €10200, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOldambt | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9682
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Oostwold mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Oostwold. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.550 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.100 – €9.000€3.000 – €6.400halve dag
Twee bochten€6.150 – €10.500€4.150 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€7.700 – €12.000€5.450 – €9.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oostwold.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Oostwold is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 60% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oostwold-9682

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oostwold voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oldambt. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift kopen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Oostwold vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen tonen en vertelt welk merk/model voldoet aan uw woning en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Oostwold.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Oostwold.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte ontwikkelaars werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende grote leveranciers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Bekende wederverkopers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Oostwold in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Oostwold is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oostwold communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 100 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie