Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winschoten

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Winschoten biedt uitkomst! Veel senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u risicoloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Via deze website vindt u uitgebreide adviezen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Oldambt.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1600 en €8100, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOldambt | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9672
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Winschoten maart 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.700 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijs van het installeren van een traplift in Winschoten. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.550 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.200 – €9.400€3.400 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €10.900€4.500 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €12.100€5.250 – €10.200Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Winschoten.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Winschoten is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-winschoten-9672

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Winschoten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oldambt. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift kopen die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Winschoten subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen introduceren en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In het schema hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Winschoten.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Winschoten.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte leveranciers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers bieden een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf erkende merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Heymer. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Winschoten binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Otolift of RecentLift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Winschoten is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Winschoten werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis ligt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie