Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwe Pekela

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Nieuwe Pekela vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Via onze vergelijker vindt u waardevolle beschrijvingen over trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Pekela.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder risico en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1500 tot maar liefst €8100, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeentePekela | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9663
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Nieuwe Pekela februari 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Nieuwe Pekela. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.850 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.800€3.450 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €10.300€3.800 – €7.3001 dag
Wenteltrap€7.850 – €13.900€5.450 – €10.3006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwe Pekela.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwe Pekela kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nieuwe-pekela-9663

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nieuwe Pekela voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Pekela door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Pekela. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Pekela (https://www.pekela.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model uitzoeken die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Salwaweg 5
 • 9641 LL, Pekela
 • Website: www.pekela.nl
 • E-mailadres: wmolokaal@veendam.nl
 • Telefoonnummer: 0598694666

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Nieuwe Pekela zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een getrainde specialist kan u verschillende liften demonstreren en vertelt welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Nieuwe Pekela.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Nieuwe Pekela.

Goede merken
In uw regio zijn vijf geschikte producenten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers verzekeren een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende populaire merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Platinum, Minivator, Triwa. Grote (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de installatie van een traplift in Nieuwe Pekela binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Handicare en RecentLift bieden een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nieuwe Pekela is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuwe Pekela verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie