Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spijkerboor

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Spijkerboor maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u risicoloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met nuttige informatie inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1950 tot maar liefst €8900, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAa en Hunze | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9656
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Spijkerboor april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.250 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Spijkerboor. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.700€2.800 – €6.100halve dag
Twee bochten€5.550 – €10.000€3.650 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €13.300€5.550 – €9.1006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Spijkerboor.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Spijkerboor is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-spijkerboor-9656

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Spijkerboor voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. montage.De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem kopen die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-melding doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Spijkerboor subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften introduceren en adviseert welk type lift past past bij uw wensen en budget. Veel aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Spijkerboor.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Spijkerboor.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte merken aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf grote producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe. Betrouwbare specialisten van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Spijkerboor al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Stannah en TipTop bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Spijkerboor is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Spijkerboor verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans wisselt dat tussen de 120 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie