Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Annerveenschekanaal

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Annerveenschekanaal maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site vindt u bruikbare gegevens betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1950 & €10200, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAa en Hunze | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9654
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Annerveenschekanaal april 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €6.950.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder treft u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Annerveenschekanaal. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.850 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.650 – €9.200€2.950 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €10.700€4.250 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €12.700€4.700 – €9.3001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Annerveenschekanaal.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Annerveenschekanaal kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken bieden een assortiment met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-annerveenschekanaal-9654

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Annerveenschekanaal voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een traplift laten plaatsen die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Annerveenschekanaal subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende liften laten zien en informeert welke uitvoering voldoet aan uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Annerveenschekanaal.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Annerveenschekanaal.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende professionele traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken waarborgen een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit meerdere populaire ontwikkelaars Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa. Populaire montagepartners van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Annerveenschekanaal al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Handicare & Strobbe hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Annerveenschekanaal is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Annerveenschekanaal hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie