Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidbroek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Zuidbroek maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u risicoloos en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker bekijkt u uitgebreide informatie over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de onkosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1700 tot maar liefst €9300, incl. installatie.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMidden-Groningen | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Zuidbroek april 2023

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast geldt er een meerprijs voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.100 incl. montage.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Zuidbroek. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.050 – €8.800€3.500 – €5.800Dagdeel
Twee bochten€5.650 – €11.100€3.800 – €7.2006 uur
Draaiende trap€8.150 – €12.200€5.150 – €9.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidbroek.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zuidbroek is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel verkopers hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zuidbroek-9636

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zuidbroek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 incl. montage.Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kiezen die rijmt met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Zuidbroek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Het gros van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Zuidbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Zuidbroek.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere bekende ontwikkelaars met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende geschikte traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Grote montagepartners van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de installatie van een traplift in Zuidbroek al binnen 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Platinum of Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zuidbroek is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zuidbroek verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans schommelt dat tussen de 130 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie