Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Midden-Groningen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Midden-Groningen maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina bekijkt u handige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en onderhoud. Tevens kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1500 tot maar liefst €9000, incl. installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Midden-Groningen | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Midden-Groningen mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs hangt af van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel voorzien we u van de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Midden-Groningen. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.650 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.000 – €9.100€3.200 – €5.8001/2 dag
2 bochten€6.350 – €10.500€4.400 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€7.650 – €12.900€5.200 – €9.200Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Midden-Groningen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Midden-Groningen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten bieden een assortiment met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-midden-groningen-9636

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Midden-Groningen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Midden-Groningen. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitkiezen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Midden-Groningen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel/showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften demonstreren en adviseert u over welk merk/model voldoet aan uw situatie. De meeste aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vindt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Midden-Groningen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Midden-Groningen.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele bekende merken met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken garanderen een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende professionele merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Heymer. Betrouwbare installateurs van deze merken zijn o.a. Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Midden-Groningen binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Stannah en TipTop hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Midden-Groningen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Midden-Groningen verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Doorgaans valt dit binnen een marge van 105 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie