Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Overschild

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Overschild maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Hieronder leest u bruikbare gegevens inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2600 oplopend tot 8300, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMidden-Groningen | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9625
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Overschild april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.200 of meer.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Overschild. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.750 – €8.000€3.100 – €6.7001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €11.400€4.400 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €14.300€5.000 – €10.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Overschild.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Overschild is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-overschild-9625

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Overschild voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Midden-Groningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een model laten plaatsen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Overschild vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal modellen laten zien en informeert welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Overschild.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Overschild.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende traplift bouwers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken focussen zich op een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan diverse erkende fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Overschild in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als ThyssenKrupp en PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Overschild is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Overschild hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 115 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie