Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lageland

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Lageland kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website vindt u belangrijke informatie over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, technische details, de totale kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1750 & €8900, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteGroningen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9622
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 2000

Kosten traplift Lageland februari 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.550 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Lageland. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.750 – €2.150Dagdeel
1 bocht€5.250 – €8.100€2.600 – €5.3001/2 dag
2 bochten€5.750 – €11.200€3.750 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €13.900€4.500 – €10.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lageland.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lageland is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten bieden een assortiment met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lageland-9622

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lageland voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief montage. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Groningen. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een type laten monteren die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Lageland zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire liften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift in lijn is met uw situatie. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Lageland.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Lageland.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf goede leveranciers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 bekende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe. Grote adviseurs van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Lageland al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Otolift & RecentLift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Lageland is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Lageland communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel ligt dat tussen de 135 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie