Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Scharmer

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Scharmer maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker leest u belangrijke details betreffende trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2550 tot maar liefst €9500, incl. montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2023 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Scharmer april 2023

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.200 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Scharmer. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.600 – €2.3004 uur
1 bocht€4.950 – €9.500€3.250 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.100€4.250 – €7.4001 dag
Draaiende trap€8.100 – €13.500€4.700 – €10.2001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Scharmer.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Scharmer is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u al snel 40% – 45% op de aankoopprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-scharmer-9616

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Scharmer voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Groningen. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift selecteren die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Scharmer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte uitvoeringen laten zien en vertelt welk model matcht met de situatie en het budget. Het gros van de showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Scharmer.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Scharmer.

Populaire merken
In uw omgeving zijn enkele geschikte fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten hanteren een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum. Erkende aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Scharmer binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa en Heymer verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Scharmer is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Scharmer werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie