Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meerstad

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Meerstad vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle specificaties over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2000 en €9000, inclusief installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMidden-Groningen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9613
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Meerstad april 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.300 of meer.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Meerstad. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.600 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.750 – €8.600€3.200 – €5.200halve dag
Twee bochten€6.150 – €11.200€3.900 – €7.0001 dag
Draaiende trap€7.700 – €12.700€5.200 – €10.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Meerstad.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Meerstad is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u maar zo 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-meerstad-9613

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Meerstad voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Midden-Groningen. Burgers met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift kopen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Meerstad vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een showroom of adviespunt in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende liften demonstreren en informeert welk model aansluit op uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Meerstad.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Meerstad.

Populaire merken
In ons land zijn 5 bekende traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 populaire ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Platinum. Grote (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Meerstad binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn of Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Meerstad is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Meerstad benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 135 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie