Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerbroek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Westerbroek maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zorgeloos en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via onze vergelijker bieden wij uitgebreide gegevens ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2100 tot maar liefst €10100, incl. installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9608
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Westerbroek maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.550 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Westerbroek. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.550 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.800€2.700 – €5.000Dagdeel
Meerdere bochten€5.700 – €10.200€4.200 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€8.250 – €14.400€5.300 – €9.300Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Westerbroek.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westerbroek is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 60% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-westerbroek-9608

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Westerbroek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Midden-Groningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een lift laten monteren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Westerbroek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst staan fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Westerbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Westerbroek.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte ontwikkelaars met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle levering en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere populaire producenten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema, Triwa. Grote verkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Westerbroek binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah & 123 traplift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Westerbroek is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Westerbroek verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard fluctueert dat tussen de 110 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie