Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogezand

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Hoogezand biedt uitkomst! Flink wat senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u op een veilige manier en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina bekijkt u uitgebreide beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €1750 tot zo’n €8000, inclusief montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9601
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Hoogezand februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.550 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Hoogezand. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.350 – €9.300€2.850 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€6.250 – €11.500€3.800 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €14.100€4.700 – €9.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogezand.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hoogezand kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hoogezand-9601

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Hoogezand voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift kiezen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u hulp aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Hoogezand vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en informeert welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Hoogezand.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Hoogezand.

Geschikte merken
In Nederland zijn enkele populaire producenten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers bieden een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn verschillende bekende traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Hoogezand in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Minivator + Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hoogezand is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hoogezand werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie