Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Musselkanaal

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Musselkanaal biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website leest u uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u gratis een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Stadskanaal.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2400 tot wel €10200, inclusief montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteStadskanaal | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9581
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Musselkanaal april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of meer.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Musselkanaal. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.700 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.050 – €8.100€2.650 – €6.100Dagdeel
2 bochten€6.500 – €11.500€4.200 – €7.9006 uur
Spiltrap€8.250 – €12.600€4.900 – €9.800Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Musselkanaal.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Musselkanaal kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-musselkanaal-9581

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Musselkanaal voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief montage. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stadskanaal via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Stadskanaal. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Stadskanaal (https://www.stadskanaal.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model kopen die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9501 SZ, Stadskanaal
 • Website: www.stadskanaal.nl
 • E-mailadres: gemeente@stadskanaal.nl
 • Telefoonnummer: 0599631414

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Musselkanaal zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en adviseert u over welk model past bij uw wensen en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Musselkanaal.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Musselkanaal.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn diverse professionele fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse betrouwbare traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe. Grote aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Musselkanaal al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Otolift en Heymer verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Musselkanaal is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Musselkanaal hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 135 KG en 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie