Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift 1e Exloërmond

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in 1e Exloërmond maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u handige gegevens m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, de unieke werking, de prijzen, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2550 tot zo’n €8800, incl. montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9573
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift 1e Exloërmond april 2023

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.300 incl. montage.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in 1e Exloërmond. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.750 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.500 – €9.900€2.600 – €5.200halve dag
2 bochten€6.200 – €10.400€3.900 – €7.300Hele dag
Spiltrap€7.750 – €12.300€5.300 – €10.8001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in 1e Exloërmond.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in 1e Exloërmond kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-1e-exloermond-9573

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in 1e Exloërmond voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Borger-Odoorn. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een stoellift uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of direct een aanvraag indienen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO 1e Exloërmond zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften introduceren en informeert u over welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook actief zijn in 1e Exloërmond.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in 1e Exloërmond.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren enkele grote producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe. Erkende dealers van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in 1e Exloërmond binnen een paar weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah of PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in 1e Exloërmond is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in 1e Exloërmond hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 135 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie