Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ter Apelkanaal

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Ter Apelkanaal maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand vindt u waardevolle adviezen ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Tevens kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1750 oplopend tot 10100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten traplift maart 2023 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerwolde | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9563
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Ter Apelkanaal maart 2023

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Ter Apelkanaal. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.700 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.850 – €9.900€2.900 – €6.0005 uur
Twee bochten€6.300 – €10.800€4.500 – €7.2006 uur
Spiltrap€8.350 – €14.300€5.450 – €10.6006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ter Apelkanaal.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ter Apelkanaal is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer showrooms hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ter-apelkanaal-9563

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Ter Apelkanaal voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief montage. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerwolde. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een model uitzoeken die in lijn is met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mailadres: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Ter Apelkanaal bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire modellen laten zien en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Ter Apelkanaal.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Ter Apelkanaal.

Geschikte merken
In Nederland zijn verschillende betrouwbare producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken focussen zich op een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse professionele producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Erkende aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van de beste huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Ter Apelkanaal al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn en Heymer verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ter Apelkanaal is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ter Apelkanaal verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans schommelt dat tussen de 110 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie