Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sellingen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Sellingen verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl bieden wij bruikbare informatie omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de totale kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een veilige en eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2050 oplopend tot 9800, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWesterwolde | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9551
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Sellingen april 2023

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Sellingen. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.700 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.700€2.900 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€5.900 – €10.200€4.300 – €7.300Hele dag
Spiltrap€7.500 – €14.300€4.900 – €9.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sellingen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Sellingen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-sellingen-9551

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Sellingen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerwolde. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een type uitkiezen die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mail: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Sellingen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire opties laten zien en adviseert u over welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel bieden wij aanbieders en merken die ook actief zijn in Sellingen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Sellingen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele populaire traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levering en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende professionele merken De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer. Erkende montagepartners van dergelijke merken zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Sellingen al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Minivator of TipTop verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Sellingen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Sellingen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak fluctueert dat tussen de 100 KG en 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie