Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerwolde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Westerwolde kan u daarbij helpen! Meer en meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle adviezen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, technische details, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u direct een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en plezante manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2500 & €10200, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerwolde | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Westerwolde juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Extra opties als een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Westerwolde. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.600 – €2.150halve dag
1 bocht€5.400 – €9.000€3.250 – €6.5004,5 uur
2 bochten€5.650 – €11.500€4.050 – €7.000Eén dag
Spiltrap€7.700 – €12.000€5.000 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westerwolde.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westerwolde kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-westerwolde-9698

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Westerwolde voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerwolde. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een type laten monteren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mail: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Westerwolde vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal liften laten zien en informeert welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Westerwolde.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Westerwolde.

Populaire merken
In uw omgeving zijn verschillende goede leveranciers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa, Platinum. Gerenommeerde verkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Westerwolde binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift of Smienk beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Westerwolde is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Westerwolde communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel fluctueert dat tussen de 115 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie