Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudeschans

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Oudeschans biedt uitkomst! Meer en meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina treft u belangrijke tips t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2500 tot wel €9700, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWesterwolde | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9696
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Oudeschans april 2023

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Oudeschans. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.550 – €2.3504 uur
1 bocht€5.500 – €9.600€3.250 – €5.3001/2 dag
2 bochten€5.550 – €10.000€4.500 – €7.8001 dag
Wenteltrap€7.750 – €12.700€4.550 – €10.2001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudeschans.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oudeschans is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oudeschans-9696

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Oudeschans voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerwolde. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem kiezen die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u aanmelden voor de WMO? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mailadres: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Oudeschans onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een dealer of leverancier in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende stoelliften laten zien en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw situatie. Veel verkooppunten hebben een divers aanbod. In deze tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Oudeschans.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Oudeschans.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere betrouwbare traplift fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden enkele grote fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema, Minivator. Erkende dealers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Oudeschans al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als ThyssenKrupp en Smienk bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Oudeschans is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oudeschans communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal ligt dat tussen de 115 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie