Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drieborg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Drieborg maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker vindt u nuttige beschrijvingen over trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2250 tot wel €9600, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Oldambt | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9688
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Drieborg juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Drieborg. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.450 – €8.600€3.500 – €5.3005 uur
Twee bochten€6.200 – €11.200€4.050 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€8.450 – €13.200€4.750 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Drieborg.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Drieborg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-drieborg-9688

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Drieborg voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oldambt. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of de traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model laten plaatsen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Drieborg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u een aantal opties demonstreren en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook werkzaam zijn in Drieborg.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Drieborg.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf bekende fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan bekend om een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit 5 betrouwbare fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Erkende installateurs van eerdergenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Drieborg binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator + Heymer hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Drieborg is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Drieborg hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 120 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie