Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blauwestad

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Blauwestad vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina bekijkt u waardevolle specificaties aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de prijzen, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Oldambt.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een veilige en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2350 oplopend tot 9000, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOldambt | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9685
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Blauwestad maart 2023

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.100 incl. montage.
 • Extra opties als een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Blauwestad. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.550 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.150 – €9.500€2.700 – €6.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.900€4.100 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€7.750 – €12.400€5.050 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Blauwestad.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Blauwestad is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-blauwestad-9685

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Blauwestad voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oldambt. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem laten installeren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Blauwestad onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u passende systemen tonen en informeert welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Blauwestad.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Blauwestad.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire merken met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers bieden een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf bekende merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema, Platinum. Populaire adviseurs van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Blauwestad binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Minivator + 123 traplift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Blauwestad is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Blauwestad benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie