Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerlee

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Westerlee verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina kunt u aan de slag met praktische informatie t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Oldambt.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2150 & €9600, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift april 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Oldambt | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9678
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Westerlee april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Westerlee. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€5.250 – €8.600€3.500 – €5.200halve dag
2 bochten€5.900 – €11.300€3.600 – €7.500Eén dag
Spiltrap€7.500 – €13.800€5.150 – €9.900Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Westerlee.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Westerlee is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-westerlee-9678

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Westerlee voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oldambt. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem uitzoeken die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Westerlee lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften laten zien en informeert u over welk soort lift aansluit op uw woning en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Westerlee.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Westerlee.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 populaire merken actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 grote producenten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Populaire installateurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Westerlee in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Platinum en Strobbe beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Westerlee is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Westerlee benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 100 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie