Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heiligerlee

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Heiligerlee maakt het mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina leest u uitgebreide beschrijvingen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een beschermde en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1850 en €9900, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Oldambt | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9677
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Heiligerlee februari 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Heiligerlee. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.600 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.300€2.750 – €5.5004,5 uur
2 bochten€6.450 – €10.200€3.700 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.050 – €13.100€4.650 – €10.9001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Heiligerlee.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Heiligerlee is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-heiligerlee-9677

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Heiligerlee voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Oldambt. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een type uitkiezen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Heiligerlee lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk model in lijn is met uw wensen en budget. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook actief zijn in Heiligerlee.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Heiligerlee.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn 5 erkende leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse grote traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Populaire installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Heiligerlee binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator & RecentLift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Heiligerlee is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Heiligerlee werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie