Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oude Pekela

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Oude Pekela biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Hieronder treft u bruikbare adviezen ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Pekela.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten liggen tussen de €2450 tot zo’n €9500, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeentePekela | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Oude Pekela maart 2023

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.150.
 • Extra opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Oude Pekela. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.850 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.450 – €9.800€2.700 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.100 – €11.300€3.800 – €7.800Eén dag
Wenteltrap€7.750 – €12.700€4.500 – €9.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oude Pekela.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oude Pekela kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oude-pekela-9665

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Oude Pekela voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief montage. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Pekela met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Pekela. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Pekela (https://www.pekela.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type laten installeren die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Salwaweg 5
 • 9641 LL, Pekela
 • Website: www.pekela.nl
 • E-mail: wmolokaal@veendam.nl
 • Telefoonnummer: 0598694666

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Oude Pekela vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en informeert welk model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkels bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder treft u merken en winkels die ook liften monteren in Oude Pekela.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oude Pekela.

Bekende merken
In Nederland zijn 5 bekende merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten hanteren een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal grote producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Triwa. Erkende aanbieders van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Oude Pekela binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Acorn of PractiComfort bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oude Pekela is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oude Pekela hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 100 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie