Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw Annerveen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Nieuw Annerveen verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via Trapliftexpert.nl vindt u praktische gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u online een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2300 oplopend tot 8100, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Aa en Hunze | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9657
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Nieuw Annerveen maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.000 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Nieuw Annerveen. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.550 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.250 – €9.300€2.800 – €6.900halve dag
2 bochten€6.350 – €10.000€3.800 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.300 – €14.000€4.750 – €9.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw Annerveen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw Annerveen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 45% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nieuw-annerveen-9657

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Nieuw Annerveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt bij u thuis en besluit of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift kopen die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen hulp aanvragen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Nieuw Annerveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Nieuw Annerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Nieuw Annerveen.

Geschikte merken
In Nederland zijn 5 populaire merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers bieden een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere goede merken We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Bekende aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Nieuw Annerveen binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah + TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuw Annerveen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuw Annerveen communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie