Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eexterveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Eexterveen maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website leest u belangrijke gegevens omtrent trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en veiligheid. Meer info? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2350 oplopend tot 9600, incl. installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten traplift maart 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAa en Hunze | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9658
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Eexterveen maart 2023

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het installeren van een traplift in Eexterveen. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.750 – €9.300€2.950 – €5.6005 uur
Twee bochten€5.700 – €10.900€4.500 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€7.900 – €13.500€4.850 – €10.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eexterveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Eexterveen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-eexterveen-9658

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Eexterveen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift laten monteren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Eexterveen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden tonen en informeert u over welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Eexterveen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Eexterveen.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele populaire fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf grote producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe. Grote verkopers van dergelijke merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Eexterveen binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator en Heymer verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Eexterveen is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Eexterveen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie