Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pekela

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Pekela biedt uitkomst! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Onderstaand bekijkt u belangrijke adviezen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, technische details, de totale kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Pekela.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1900 & €9700, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeentePekela | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Pekela juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.000 inclusief installatie.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Pekela. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.650 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.600€2.500 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €11.500€3.550 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €13.800€5.000 – €10.6001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Pekela.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Pekela is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-pekela-9665

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Pekela voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief montage. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Pekela via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Pekela. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Pekela (https://www.pekela.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur beslist of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een model selecteren die rijmt met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Salwaweg 5
 • 9641 LL, Pekela
 • Website: www.pekela.nl
 • E-mail: wmolokaal@veendam.nl
 • Telefoonnummer: 0598694666

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Pekela subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte modellen tonen en informeert welk soort lift past bij uw situatie. Veel verkooppunten verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Pekela.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Pekela.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 betrouwbare merken met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken werken met een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal betrouwbare traplift bouwers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator, Platinum. Bekende dealers van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Pekela in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Minivator en PractiComfort beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Pekela is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Pekela hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 135 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie