Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tynaarlo

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Tynaarlo kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Onderstaand kunt u aan de slag met belangrijke beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2150 oplopend tot 8300, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tynaarlo | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9482
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Tynaarlo mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 of meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Tynaarlo. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.800 – €9.500€3.250 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.200€4.450 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.400€5.350 – €9.8006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Tynaarlo.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Tynaarlo is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-tynaarlo-9482

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Tynaarlo voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 incl. montage.Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Tynaarlo. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift kopen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Tynaarlo onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal modellen tonen en informeert u over welk type lift past voldoet aan de situatie en het budget. Het gros van de winkels verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Tynaarlo.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Tynaarlo.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn verschillende geschikte fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa, Platinum. Bekende montagepartners van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Tynaarlo binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator en Strobbe hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Tynaarlo is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Tynaarlo hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 120 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie