Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dantumadiel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Dantumadiel maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker vindt u handige adviezen inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1750 tot maar liefst €9400, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Dantumadiel | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Dantumadiel mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien komen er additionele kosten bij voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Dantumadiel. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.700 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.300€2.500 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€6.250 – €10.700€4.050 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €14.400€5.400 – €9.600Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Dantumadiel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Dantumadiel kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u tot wel 40% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-dantumadiel-9271

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Dantumadiel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Dantumadiel. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model selecteren die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mailadres: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Dantumadiel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk model past bij uw woning en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Dantumadiel.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Dantumadiel.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf erkende traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten hanteren een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende grote producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Dantumadiel binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Stannah & RecentLift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Dantumadiel is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Dantumadiel verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie