Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Readtsjerk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Readtsjerk maakt het mogelijk! Veel senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website treft u praktische details wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de werking, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Dantumadiel.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1550 & €8200, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDantumadiel | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9067
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Readtsjerk februari 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijs van het monteren van een traplift in Readtsjerk. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.650 – €2.150halve dag
1 bocht€4.900 – €9.100€3.200 – €5.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.250 – €10.900€3.900 – €8.0006 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.100€5.450 – €10.2006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Readtsjerk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Readtsjerk is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 50% – 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-readtsjerk-9067

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Readtsjerk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Dantumadiel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift uitzoeken die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-melding doen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mail: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Readtsjerk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u passende opties laten zien en geeft aan welke uitvoering past bij uw wensenlijstje en budget. Veel winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Readtsjerk.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Readtsjerk.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere betrouwbare leveranciers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers garanderen een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 goede producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Platinum, Minivator, Strobbe. Betrouwbare wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Readtsjerk in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift & RecentLift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Readtsjerk is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Readtsjerk communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard valt dit binnen een marge van 130 KG & 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie