Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jelsum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Jelsum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina leest u praktische gegevens wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u direct een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2500 oplopend tot 9600, incl. plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeeuwarden | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9057
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Jelsum februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.450 of meer.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Jelsum. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.750 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.450 – €8.100€2.650 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.100 – €11.900€3.850 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €12.500€5.400 – €10.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Jelsum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jelsum kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-jelsum-9057

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Jelsum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Leeuwarden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitkiezen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of meteen aan de slag met een aanvraag? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Jelsum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften laten zien en vertelt welk merk/model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Jelsum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Jelsum.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse populaire merken met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers werken met een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal betrouwbare ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Jelsum binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Handicare en Strobbe beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Jelsum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Jelsum communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie