Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Feinsum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Feinsum vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina bieden wij waardevolle tips m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2200 tot wel €8800, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9053
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Feinsum februari 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.650 of meer.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Feinsum. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.600 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €9.500€3.350 – €6.8001/2 dag
2 bochten€5.550 – €10.400€3.550 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.100€4.850 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Feinsum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Feinsum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Veel verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-feinsum-9053

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Feinsum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een lift laten plaatsen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Feinsum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift aansluit op de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder staan winkels en producenten die ook liften installeren in Feinsum.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Feinsum.

Bekende merken
In ons land zijn meerdere erkende traplift fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers bieden een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf betrouwbare fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Feinsum binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator + Smienk hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Feinsum is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Feinsum hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal valt dit binnen een marge van 120 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie