Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wier

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Wier verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert leest u belangrijke specificaties omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Tevens kan men gelijk een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1650 en €9700, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9043
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Wier maart 2023

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk geldt er een meerprijs voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Wier. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.800 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.500€3.050 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€6.550 – €10.300€4.050 – €8.000Eén dag
Spiltrap€7.800 – €13.000€4.550 – €9.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wier.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Wier kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-wier-9043

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wier voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit speciale model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift laten monteren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Wier subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en adviseert welk soort lift voldoet aan uw trap, situatie en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Wier.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Wier.

Bekende merken
In uw omgeving zijn een aantal erkende ontwikkelaars actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere erkende producenten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Heymer. Betrouwbare specialisten van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Wier binnen één tot twee weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift of Smienk verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wier is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wier hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard schommelt dat tussen de 110 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie